Yetişkin Terapisi

Yetişkin hayatında karşılaşılan çeşitli zorluklar, yaşamın akışını etkileyebilir ve kişinin kendisini ve ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilir. Hayat yolculuğunda zaman zaman kendimizi kaybolmuş, sorularımızın ve sorunlarımızın arttığı dönemlerde içsel bir yolculuğa çıkmak, farklı terapi yöntemleriyle başlatılabilir.

Psikoterapi sürecinde, kişiler yalnızlık, utanç, öfke, çaresizlik, suçluluk, üzüntü gibi duygularını; ilişkisel problemlerini; iş, aile, arkadaşlarla ilgili stres kaynaklarını; kayıp, aşırı korku, ani beklenmedik olaylardan sonra yaşanan yoğun umutsuzluk, ayrılık, uyum problemleri, çocukluk döneminde yaşanan ihmal ve suiistimal, performansa dair endişeler gibi konuları psikoterapiyle ele alabilirler. Bu sorunların çözülmesi süreç gerektirir ve aniden ortadan kalkmazlar. Terapi süresi, yaşanan sorunların türü ve derinliğine göre değişiklik gösterebilir.

Kişinin ruhsal sağlığına hizmet etme amacıyla başlanan bu terapi yolculuğunda, bireyin kendini hazır hissetmesi ve terapi sürecine aktif katılımı, terapinin etkinliğini artırır. Yetişkinler için yapılan terapi, bireyin kendini daha iyi tanımasını ve yaşadığı zorluklara yeni bakış açıları geliştirmesini sağlar. Terapist, bireye rehberlik ederken, bireyin hangi yönde ilerlemek istediğine karar verme sürecinde destek olur. Yetişkin terapisi genellikle haftada bir kez gerçekleştirilir ve süreç, bireyin ihtiyaçlarına göre şekillenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir